Com ajuda l’aigua hidrogenada a millorar el colesterol?

Què és el colesterol?

El colesterol és una substància greixosa present al nostre organismo de manera natural i absolutament necessària per a la formació de les nostres cèl·lules. El nostre cos s’encarrega de produir el colesterol que necesita. Però a vegades, ja sigui per causes genètiuques o alimentàries, el nostre colesterol en sang pot ser excessiu. Això passa quan superem el límit dels 200 mil·ligrams de colesterol per decilitre de sang (mg/dl)

L’excés de colesterol en sang és una causa de risc en el desenvolupament de malalties del cor, ja que s’acumula a les nostres artèries i afecta negativament a la circulació sanguínia del nostre organismo.

Tipus de colesterol: LDL (dolent) i HDL (bo). El colesterol ha de ser menor de 200 mg/dl . A més, el LDL ha de ser inferior a 100 mg/dl i l’HDL superior a 40 mg/dl en els homes i 50 mg/dl en les dones.

Consells per reduir el colesterol alt

1.- Alimentació saludable. Dieta sana i lliure de greixos saturats. Augmentar el consum de greixos d’origen vegetal i  el peix, sobretot blau. També és important seguir una dieta rica en fibra i antioxidants, a base de llegums, fruits secs, cereals, verdures i fruita.

2.- Exercici regular. És aconsellable buscar 30 minuts al dia per practicar exercici moderat de manera habitual. Deixar enrere el sedentarisme amb activitats com caminar, nedar o fer bicicleta.

3.- Cosumir aigua hidrogenada. Redueix els nivells de colesterol total, triglicèrids i LDL i augmenta els de HDL.

Estudis realitzats:

1.- L’hidrogen molecular atenua l’acumulació d’acids greixosos i lípids (autors: Lio, Ito, Itoh i altres. Publicat a Medical Gas Research, 2013)

2.- L’aigua rica en hidrogen disminueix els nivells de colesterol LDL en el sèrum i millora la funció de HDL en pacients amb potencial síndrome metabòlic (autors: Song G, Li M, Sang H, Zhang L, Li X, Yao S, Yu Y, Zong C, Xue Y, Qin S. Publicado: JLR Papers, 2013). “En un ensayo realizado en 20 pacientes con síndrome metabólico se analizó el contenido, composición y actividad biológica de las lipoproteínas séricas por efecto del agua hidrogenada. Consumir 0,9-1 litros/día durante 10 semanas disminuyó el colesterol total y LDL y mejoró la función del colesterol HDL y el estado antioxidante de los pacientes. Estos resultados demuestran el papel beneficioso del agua hidrogenada en pacientes con síndrome metabólico.”

3.-J Clin Biochem Nutr. 2010 Mar; 46 (2): 140-9. Eficacia de l’aigua rica en hidrogen sobre l’estat antioxidant de subjectes amb síndrome metabòlic potencial – un estudi pilot d’etiqueta oberta.  Nakao A, Toyoda Y, Sharma P, Evans M, Guthrie N. En un ensayo realizado en 20 pacientes con síndrome metabólico, ingerir 1,5-2 litros/dia de agua hidrogenada durante 8 semanas, mejoró el estado antioxidante de los pacientes y además aumentó el colesterol bueno HDL y disminuyó el colesterol total, reduciendo los niveles de indicadores de estrés oxidativo. Además, los pacientes tratados mostraban mejorías significativas en la función hepática y renal.

Deixa un comentari